Vlotte winst bij de buren.

Een korte verplaatsing op zondagnamiddag naar de buren van Izegem om een vervolg te breien aan het mooie spel van vorige week tegen Izegem A.


Onze jongens en meisjes moesten het deze week doen zonder Bas, Ender, Sander en Oliver, maar hadden met 10 spelers (Robbe, Stan, Fien, Louise, Achiel, Joppe, Jochen, Corneel, Pierre en Rune) op het blad voldoende wissels achter de hand.

De wedstrijd begon met een stevige verdediging van onze U12, zoals op training veelvuldig wordt geoefend. Er was echt geen doorkomen aan voor Izegem. Aan de andere kant vlogen de ballen wel vlotjes binnen. Een bliksemstart zorgde halfweg de eerste periode voor een veilige 0-5 tussenstand. Izegem kwam hierna iets beter in de wedstrijd en begon zo nu en dan onze doelman Robbe te bedreigen. De marge van 5 doelpunten bleef echter op het bord en met 4-9 waren de eerste puntjes binnen voor de ploeg van Bram en Bieke.

Het tweede kwart: 1e minuut: 0-1, 2e minuut 0-2, 3e minuut inderdaad 0-3….
Kort samengevat: elke minuut liepen onze U12 een doelpunt verder weg van Izegem. Na 7 minuten viel de machine stil en bleven de tafelofficials werkloos toekijken tot de laatste minuut waarin Izegem er toch in slaagde de spreekwoordelijke eerredder te scoren: 1-8.

In het derde kwartier kon onze U12 verder gaan op hun elan? Neen, want in het begin van de laatste periode was de machine moeilijk op gang te krijgen en met 1-1 en 3-4 bleven de ploegen in elkaars buurt. Plots lukten de aanvallen wel opnieuw en al vlug ontstond er een 5-doelpuntenkloof bij 3-8. Izegem voelde de bui hangen en Roeselare stak nog een tandje bij om de dubbele cijfers te halen. Daar slaagden ze met verve in: 4-12. Zo gaat de U12 met de volle buit de winterstop in en werden er 29 doelpunten in 45 minuten gescoord !

Volgende match eind januari tegen Thor in het VMS, hopelijk zijn er dan opnieuw toeschouwers toegelaten.