Roeselare pakt de volle buit mee uit Waasmunster.


Zaterdag gaven onze liga 1, liga 3 en M17 het goede voorbeeld aan onze ladies. Zij wonnen allen met strijd en glans hun matchen. De dames wilden zo'n weekend bekronen met een overwinning in Waasmunster.
De voorbereiding was alvast niet ideaal met een gecancelde training op dinsdag en enkele afwezigen op de matchdag. Daarnaast waren de omstandigheden ook een uitdaging. Spelen in een lege zaal om 19u op verplaatsing mankeert toch enige charme. Maar goed, het is wat het is. Het enthousiasme dat er nog gehandbald mag worden was zeker aanwezig.

Iedereen binnen het geel-blauwe kamp was bijzonder op z'n hoede voor Waasmunster. Ondanks het feit dat ze in de kelder van het klassement vertoeven, verloren ze vaak met een kleine achterstand tegen rechtreekse concurrenten bovenaan het klassement. Opletten geblazen dus.
Na enkele minuten aftasten kon Roeselare de 0 van het scorebord schrappen. Waarna ze de score verder uitdiepen tot 4 punten. 4-8 na 20 minuten spelen is op z'n minst gezegd een vrij lage score. Waar de dames tot minuut 20 niet echt werden afgestraft voor hun technische fouten, gebeurde dat in de minuten erna helaas wel. Waasmunster komt immers terug tot op 2 punten. De ladies gaan met een 7-9 voorsprong en toch wat kopzorgen de kleedkamer in.

Na wat aanwijzingen van Piotr stappen de dames met frisse moed het veld op. Wat volgt is een pijnlijke opeenstapeling van slordigheden en een scoreloze 8 minuten. Dankzij de mentale weerbaarheid en een sterke Elcy werd de ban dan toch gebroken. Scoren lukte weer. En bij momenten speelden de dames zeer mooie combinaties uit. Met een toch wel ruime en mooie eindscore als gevolg.
Eindstand: 10-20

Coach: Piotr
Tafelafgevaardigde en diehard supporter: Hilde
Speelden voor Roeselare: Suzanne, Elisa, Julie, Justine, Femke, Anneleen, Melissa, Wendy, Bieke, Elcy, Jolien en Lisa.

Volgende week nemen onze dames het thuis op tegen Thor Middelkerke. Een duel tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.