Zondag om 14u in Tongeren stond de match Tongeren - Roeselare op de planning.

Een vrij verre verplaatsing voor onze heren. Al voor we aan de match begonnen wisten we dat dit een moeilijke opdracht zou worden. Er ontbraken 5 spelers uit de kern, hierdoor waren we slechts met 2 wisselspelers en 1 doelman tegen een kern van 16 frisse en jonge Tongenaren.

Onze heren lieten zich niet ontmoedigen en begonnen sterk aan de match, de eerste aanval van tongeren werd afgeweerd en een snelle tegenprik bracht ons op een 0 - 1 voorsprong. Na 12minuten stond het 7-8 en nam de coach van van Tongeren een eerste Time Out.


De eerste helft bleef in evenwicht tot 5min voor de pauze, onze heren hadden duidelijk wat ademruimte nodig, de 2 wisselspelers waren te weinig om het hoge matchritme vol te houden. Vermoeidheid resulteerde in balverliezen en technische fouten waardoor Tongeren afstand kon nemen met enkele snelle tegenaavallen. Ben, onze enige keeper dit weekend voor zowel Liga 1 en Liga 3, beiden op verplaatsing naar het verre Limburg, kon op deze tegenaavallen ook geen antwoord bieden.
We gingen gaan rusten met een 5 puntenkloof die we niet meer konden dichten.

De tweede helft was net zoals de eerste helft gelijkopgaand in het eerste kwartier, met in de glansrol Victor Coppens die 19(!!!) Goals scoorde voor KHTR, Tongeren kon geen antwoord bieden op de strakke afstandsschoten van onze jonge opbouwer. Dit bracht echter geen zoden aan de dijk, de brede kern van Tongeren kon hun ploeg meer dan volledig wisselen en bracht frisse jongens in die het tempo verschroeiend hoog hielden. KHTR temporiseerde maar kon niet meer het maximale eruithalen, we scoorden niet meer in de laatste 4 minuten. De laatste 5 minuten nam Tongeren een grotere afstand en legden de score van 40-29 vast. Een brede puntenkloof, maar ongeacht deze score mogen onze heren met opgegeven hoofd terugkijken naar deze moeilijke verplaatsing.

Volgende week richting Olse Merksem die met 0 punten een haalbare kaart lijkt, toch moeten we alert zijn, een match op verplaatsing kan soms onaangename verrassingen geven. Op naar volgende match!

Speelden voor KHTR: Ben (K), Sam H., Sam C., Victor C., Emiel, Belind, Ward, Michiel D., Bengt, Tom.