Kortrijk te sterk voor U12


Zaterdag 13 november stond net na de middag voor de U12 de verplaatsing naar het ongeslagen Kortrijk op de kalender.

Door de afwezigheid van enkele spelers (oa door die vervelende corona) was de ploeg juist met 7 aanwezig.

De vaste doelman was niet van de partij en zo begon Oliver als keeper aan de eerste wedstrijd.
Al vlug was duidelijk dat de thuisploeg geen spek voor de bek was van onze U12-jongens. Met pijlsnel combinatiespel vlogen ze van de ene kant naar de andere. De doelpunten volgden elkaar in sneltempo op (4-1 na 5 minuten).
In de aanval werd er wel geprobeerd om een opening te vinden, maar de pivot (Rune) werd zo goed als niet bereikt. Zo nu en dan raakten Bas, Jochen en Achiel door de verdediging en kon de score een beetje gemilderd worden. Ieder balverlies werd echter genadeloos afgestraft en zo eindigde het eerste deel op 13-3 voor de thuisploeg.

In de pauze werd het één en ander rechtgezet door Bieke en Bram en met frisse moed begon het 2e deel evenwichtiger. Achiel had ondertussen plaats genomen in het doel. De hoekspelers Joppe en Pierre zaten beter in de match nu en de aanvallen werden vroeger onderbroken door agressiever en aandachtiger te verdedigen. Er werd ook iets vlotter een gat gevonden in de Kortrijk-verdediging. Puntengewin was echter te hoog gegrepen, maar een 8-5 nederlaag tegen dit Appoloon is zeker geen schande.

Tactische aanpassing bij Kortrijk zorgde voor een overrompeling in het derde deel. Roeselare kwam wel nog 1-1 gelijk, maar 45 seconden later stond het al 3-1 door 2 balverliezen op de eigen helft. Iedereen bij de U-12 had zijn beste krachten verbruikt en bij momenten kregen ze de gaten niet meer dichtgelopen. Soms stonden plots 3 thuisspelers tegen 1 van onze jongens op de 9 meter. Weinig kans dus voor Jochen, die plaats had genomen in het doel in dit laatste deel. Ondanks een paar mooie reddingen stond er hier ook een 14-3 op het scorebord bij het einde.

We onthouden vooral :
1/ Dit Kortrijk is zonder enige twijfel de beste ploeg van de reeks.
2/ De U-12 speelde misschien wel zijn sterkste wedstrijd van het seizoen in deel 2.
3/ De lachende gezichten in de kleedkamer na de wedstrijd. En dat laatste is misschien het belangrijkste !

Op naar de volgende wedstrijd: in Izegem op zondag 5 december.