Dames rechten de rug na de vrije worp soap van vorige week.
 

Deze ochtend omstreeks 10u werd er opnieuw handbal gespeeld in onze thuishaven. Onze heren toonden gisteren reeds het goede voorbeeld met winst tegen Lebbeke. De dames konden dus niet achterblijven. Zeker na de wedstrijd van vorige week waarbij ze op een pijnlijke manier puntenverlies leden.
Iedere speelster was dan ook gebrand op een goed resultaat en persoonlijke prestatie. Spelen met een zaterdagsmentaliteit op zondagmorgen was de mentale horde dat we moesten nemen.
En wat een start namen we als ploeg. Collectief stuurden we Gent van het kastje naar de muur. Neem de muur ook maar letterlijk. De verdediging stond meesterlijk en de keeper was alert op enkele mooie shots. Iedereen deed z'n werk en bleef z'n taken consequent uitvoeren. Dit resulteerde in geblokkerde shots en stevige 1 tegen 1 ingrepen.
Na een achttal minuten spelen wist Gent geen enkel doelpunt te maken. Halfweg klokken we af op een 13-4 voorsprong. Niet slecht als je weet dat Gent de voorbije 2 wedstrijden 45 doelpunten maakte waarvan 23 onder leiding van de topscoorder in het klassement. Dan weet je dat je goed bezig bent.
Bij aanvang van de tweede helft weet je dat er weinig of geen verval in het spel mag zitten, want alles kan in deze veelzijdige sport. Het zou niet voor het eerst zijn dat we een match met twee gezichten zien van onze dames. Doorgaan op hetzelfde elan dus.
Na wat aanpassingen in het Gentse kamp kwamen ze meer en meer in hun spel. Waardoor Roeselare wat zoekende was en even z'n tweede gezicht toonde. De zege kwam echter nooit in gevaar. Het attractieve spel net wel. Het was soms harken en vechten, maar we halen de overwinning rijkelijk over de streep.
Een overwinning van het collectief met een speciale vermelding voor onze keepster Elcy. Zij vatte de tweede helft met bijzonder veel focus aan en wist maar liefst 3 penalty's te redden.
Eindstand: 21-11
Tot slot willen we onze supporters bedanken. Hartverwarmend om te zien hoe menig handballiefhebber zijn zondagse krant en koffiekoek inruilde voor wat handbalgeweld. Bedankt en tot volgende week?
(KHTR dames vs. Aalst - 23/10 - 17u - VMS)
Coach: Piotr
Speelden voor Roeselare: Suzanne, Elisa, Julie, Sieglinde, Jolien, Femke, Justine, Wendy, Charlotte, Bieke, Elcy, Anneleen en Anke.