Ook tijdens de tweede ‘Corona’ handbal time-out blijft de VHV niet bij de pakken zitten en voorzien we voor wie dat wil een onlineaanbod.  Zowel voor de fithandballers als voor de jeugdspelers hebben we trainingen ontwikkeld.  Beide acties genieten ondersteuning van de Vlaamse Overheid. 


1. Fithandbal online 

Voor wie:

Doelgroep zijn de fithandballers (30+) van de Vlaamse clubs.  Daarnaast zijn ook andere sportievelingen (niet-handballers) die op een goed begeleide manier aan hun conditie willen werken meer dan welkom.  Dat kunnen deelnemers van alle leeftijden zijn, ongeacht hun sportief of handbalniveau.  Iedereen is welkom.  De oefenstof is zo gekozen dat ook de kinderen actief kunnen deelnemen aan de onlinetrainingen en dat er dus in gezinsverband ook kan gesport worden? 

Lesgever:

De onlinefithandbaltrainingen zullen gegeven worden door Gert-Jan De Vis.  Hij heeft heel wat ervaring als trainer binnen de handbalwereld, zowel bij de jeugd als bij de seniores.  Daarnaast is het hij ook personal trainer (Bolster) en actief binnen de teambuildingssector (Ecco La Luna). 

Wat en Wanneer:

We bieden 12 weken online fithandbaltrainingen aan.  Deze trainingen zijn gratis en voor iedereen haalbaar/ toegankelijk.  Ze gaan online door elke woensdag van 19u tot 20u en elke zaterdag van 10u30 tot 11u30 (eerste training 21 november).  Deze kunnen thuis individueel uitgevoerd worden.  Buiten een (hand)bal en een theraband (rekker, reep binnenband fiets,… kunnen ook)  voor enkele oefeningen is geen speciaal materiaal nodig. De trainingen op woensdag zijn vooral gericht op Pulse (conditie) en zaterdag trainingen op Power (kracht). 

Opbouw van de trainingen:

1. Mobiliteit
2. Enkele stabilisatieoefeningen
3. Kern: Pulse of Power
4. Cooling down: correctieve oefening(en) naar blessurepreventie (bijvoorbeeld knie- en schouderstabilisatie)

Uiteraard zal er ook veel gewerkt worden met de bal.

De effectieve work-out zal +/- 45 minuten bedragen.  Daarna is er telkens ruimte voor interactie (vragen, tips, …) met Gert-Jan.

Hoe deelnemen?

Stuur een mailtje naar Gerrit Vertommen (Vlaamse Handbalvereniging) via gerrit.vertommen@handbal.be en vermeld volgende gegevens: Naam, leeftijd, woonplaats, club (indien actief binnen een club) en je ontvangt ten laatste 24 uur voor elke sessie de zoom-link om deel te nemen. 

Ben je een sessie belet, of kan je niet op de aangeboden momenten:

De sessies zullen nadien ook online geplaatst worden op de facebookpagina van de Vlaamse Handbalvereniging en op www.handbal.be, rubriek DOE AAN HANDBAL, klik op fithandbal 

Meer info of vragen? contacteer Gerrit Vertommen (Coördinator Fithandbal VHV) via 0486 90 67 46 of gerrit.vertommen@handbal.be 

 

2. Speelhandbal online 

Tijdens de handballuwe (Corona) maanden november, december en januari dagen we alle jeugdhandballers uit met een fysieke/coördinatie test en een “trick” beweging gedemonstreerd door een van onze Red Wolves of Black Arrows.  Je kan er bovendien mooie prijzen mee winnen (zie onder). 

Wie kan meedoen?

Jeugdspelers uit het handbal, maar ook vriendjes, familie, geïnteresseerden in handbal,… 

Hoe kan je meedoen?

Elke maandag worden beide challenges gepost op https://www.speelhandbal.be/nl/challenge 

  1. Fysieke opdracht (kracht, snelheid, …)
  2. Trick beweging gedemonstreerd door een Red Wolve of Black Arrow 

Doe (indien mogelijk) je cluboutfit aan.

Ga naar je tuin, het mag ook binnen of in een sportzaal (indien toegankelijk). 

Film beide opdrachten en stuur ze (ten laatste zondag) door naar Gerrit Vertommen (VHV): gerrit.vertommen@handbal.be of via Whatsapp (0486 90 67 46) 

Stuur ook het resultaat van de fysieke opdracht door (aantal seconden/aantal herhalingen) mee in de mail/bericht 

Dat kan ook via we transfer
Vermeld je naam, club en leeftijd (geboortejaar)

Bekijk ook wekelijks de compilatie van de inzendingen op www.speelhandbal.be of via de instagrampagina VHV en facebook van de VHV

Prijzen:

Wekelijks trekken we 1 naam uit de inzendingen.  Deze speler krijgt een handbal (van de juiste maat) toegestuurd. 

Op het einde van de challenge (januari) trekken we uit de 5 clubs met de meeste inzendingen (in verhouding tot hun ledenaantal) 2 winnaars. 

Eerste prijs:

Een speelhandbal training.  De VHV komt dan langs op een jeugdtraining naar keuze met de 5 speelhandbalstructuren: ballenoorlog, airtrack, snelheidsmeter, roos en slingerbal (nieuw): zie ook https://www.speelhandbal.be/nl/in-de-club/huur-structuren 

Tweede prijs:

Een ballenpakket: ballen van verschillende maten en enkele streethandballen 

Meer info via:

Gerrit Vertommen (coördinator speelhandbal Vlaamse Handbalvereniging)

0486 90 67 46

gerrit.vertommen@handbal.be

www.speelhandbal.be