Het weekend staat alweer bijna voor de deur, maar eerst nog een terugblik op vorig weekend. Onze heren liga 2 kregen hun collega's uit Wilrijk over de vloer. De heenmatch eindigde op 30-31 na een buzzer beater van Jarne. Sinds die ontmoeting was Uilenspiegel teruggezakt naar de laatste plaats in het klassement. Toch was waakzaamheid op z'n plaats. Sam, Emiel en Bengt waren afwezig, een herstelde Victor N en debutant Robin kwamen bij de kern.


Onze heren begonnen flitsend aan de wedstrijd en konden snel een kloofje uitbouwen. Die kloof kon veel hoger zijn uitgevallen, maar een gebrek aan efficiëntie speelde ons parten. De bezoekers moesten duidelijk even wennen aan het hoge tempo, maar kwamen gaandeweg wel beter in de match. Het is een ervaren ploeg, die al vele jaren samenspeelt. Die automatismen en enkele tijdstraffen zorgden ervoor dat ze de kloof aan de rust konden beperken tot twee doelpunten, 15-13.

Onze heren kwamen sterk uit de kleedkamer, waardoor het verschil terug opliep. Na 10 minuten kreeg Mathew zijn derde twee minuten en bijhorende rode kaart. Daarna sloop er zand in de motor en de bezoekers profiteerden optimaal van de slordigheden. Het kloof verkleinde zienderogen en de nervositeit groeide bij onze heren. De bezoekers zagen hun kans op puntengewin, maar Ben besliste daar met enkele cruciale reddingen anders over. Eindstand 31-29.

Speelde mee: Brecht, Ben, Ward, Robin, Victor C, Victor N, Klaas, Michiel M, Michiel D, Jarne, Mathew, Lander.

Komende zaterdag (15/2) staat de derby in Brugge op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Supporters zijn zeker en vast welkom!