Afgelopen zaterdag namen onze heren het in hun eerste thuiswedstrijd van 2020 op tegen Handbalclub WELTA vzw.
We misten enkel Bengt en Victor N, beiden geblesseerd. Ook bij de bezoekers waren enkele spelers afwezig. In Mechelen haalden we na een spannende wedstrijd een 17-20 overwinning.


Voor de match in de kijker was de zaal goed volgelopen en onze heren hadden er duidelijk zin in. De verdediging stond op punt, waardoor de bezoekers nauwelijks tot open kansen kwamen. De shots die doorkwamen werden vlot gepareerd en omgezet in tegenaanvallen waardoor een mooie kloof werd opgebouwd. Vooral Victor en Sam kwamen vlot tot scoren. We gingen rusten met een 20-8 op het scorebord.

Zo'n score leidt al eens tot wat nonchalance en dat was duidelijk zichtbaar bij onze heren. Het vlotte samenspel en stevige verdediging waren nergens meer te bespeuren. De bezoekers kregen opnieuw moed en konden de kloof verkleinen tot 5 doelpunten. Coach André greep in met enkele wissels en die loonden. Onze heren kregen opnieuw grip op de wedstrijd en speelden deze op een volwassen manier uit. Eindstand 31-24.

Een mooie overwinning tegen een sportieve tegenstander. We wensen Welta nog veel succes tijdens de rest van de competitie.

Volgende week staan onze heren voor de stevige verplaatsing naar Aalst. De Oost-Vlamingen staan in de buik van het klassement, maar tonen zich elke week een waardige tegenstander. Spanning gegarandeerd!