Afgelopen weekend mochten onze heren Liga 2 zich verplaatsen naar het Meetjesland. Handbalclub Eeklo startte aan het seizoen als één van de favorieten voor de titel, dus het beloofde een kraker te worden. Onze heren haalden tot nog toe een perfect rapport met vijf zeges uit vijf wedstrijden, Eeklo volgde op 3 punten na een gelijkspel in Lebbeke en verlies in Waasmunster.


Onze heren waren zo goed als compleet, enkel de geblesseerde Brecht ontbrak. Shaggy kwam zo opnieuw bij de kern.

De zenuwen leken onze heren te verlammen. Zwakke, overhaaste afwerking en een vrijgeleide voor de shotters, de thuisploeg kreeg zowaar ene vrijgeleide naar een mooie voorsprong van 5 doelpunten. Na een time-out van coach André herstelden onze heren het evenwicht. De kloof bleef het volgende kwartier schommelen tussen 3 en 5 doelpunten tot de thuisploeg in de slotminuten kon profiteren van slordig spel. Zo gingen we rusten met maar liefst 9 doelpunten in het krijt (18-9). De wedstrijd leek gespeeld.

Onze heren kwamen nog vol goede moed uit de kleedkamer en milderden tot 18-11, maar nadat de kans op 18-12 werd gemist volgden opnieuw twee doelpunten op rij van de thuisploeg. De veer was gebroken, waardoor de Meetjeslanders de wedstrijd vlot konden uitspelen: 34-25. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die duidelijk een prominente rol zal spelen in de strijd om de titel/promotie.

Volgende week zaterdag krijgen onze heren de ideale mogelijkheid om zich te herpakken, want dan nemen ze het thuis op tegen de nieuwe leider in Liga 2, Waasmunster.

Supporters op post!

Speelden mee: Ben, Shaggy, Lander, Jarne, Emiel, Michiel, Victor, Mathew, Ward, Sam, Bengt en Klaas.