Dit weekend trokken onze dames met 10 speelsters naar de Oost Vlaamse hoofdstad. Met elk 5 punten in het klassement, wisten we dat Don Bosco Gent een evenwaardige tegenstander zou zijn. Het werd dan ook een zinderende match: ...


Met een sterke start, creëerde Roeselare na 7 minuten een mooie voorsprong van 4–0. Gent werd wakkergeschud en kwam ten volle in tegenreactie. In maar liefst 5 minuten scoorde het tegenoffencief 5 doelpunten. De eerste time verliep nadien gelijkoplopend. Stand aan de rust: 11-8.

In de tweede helft, leek de Roeselaarse defensie niet goed georganiseerd, waardoor na 5 minuten 15-10 op het bord stond. Na een tactische aanpassing in de verdediging, konden de dames de kloof terug dichten. 52e minuut:  19-19!

Er volgden 7 spannende minuten zonder doelpunten tot eindelijk in de voorlaatste minuut het verlossende doelpunt via een genadeloze penalty werd gescoord.

Met vrouw en macht werd tijdens de laatste slopende seconden op het bord, ondanks de man op man verdediging van Gent, de bal in ons bezit gehouden. Het signaal luidt, 19-20! Roeselare wint.

 

Speelden voor Roeselare:

Suzanne (1), Cindy (2), Justine (3), Lisa(2), Wendy (4), Melissa (2), Jolien, Anneleen (6), Julie, Femke. 

Volgende match: zaterdag 23 november om 17uur Roeselare - Dendermonde