Na een zenuwslopende wedstrijd winnen onze heren liga 2 met 17-20 in Mechelen.

Afgelopen zaterdag begonnen onze heren Liga 2 aan het seizoen met een uitwedstrijd in Mechelen. 'De Plaon' is traditioneel een moeilijk in te nemen vesting, dus een spannend wedstrijdverloop stond in de sterren geschreven.


Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd, wat na iets meer dan 10 minuten een 1-1 score opleverde. Beide defensies stonden op scherp, maar gaandeweg namen we toch het commando over en konden we een kloofje slaan van 3 doelpunten. De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en vocht terug tot 9-10 aan de rust. In de tweede helft zagen we eenzelfde wedstrijdbeeld. Opnieuw konden we het verschil vergroten tot 3 goals, maar de gastheren kwamen halfweg opnieuw langszij (14-14). Na een time-out kwamen we opnieuw op voorsprong, wat bij één van de gastheren leidde tot kortsluiting en een logische rode kaart. Voor de 3e keer werd de kloof uitgediept tot 3 goals (14-17), maar nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Ze naderden nog tot 16-17, maar daarna scoorde Sam en Bengt de verlossende goals.

Eindstand 17-20.

Speelden mee: Ben, Brecht, Emiel, Jarne (4), Ward, Bengt (2), Mathew (8), Victor (2), Michiel, Kevin, Lander (1) en Sam (3).

Volgende week zaterdag nemen onze heren liga 2 het op tegen HC Aalst. Afspraak om 20:30 uur in de sporthal VMS.