Heren Liga 3 winnen thriller tegen Evergem!

Afgelopen zaterdag namen onze heren liga 3 het op tegen HC Evergem. De Oost-Vlamingen doen het uitstekend dit seizoen en spelen mee voor promotie naar Liga 2. Onze jongens strijden aan de andere kant van het klassement om het behoud in liga 3. Op papier een moeilijke opdracht dus, maar onze youngsters groeien doorheen het seizoen en verkopen hun vel duur.


De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en liepen via enkele rake counters uit tot 1-5 en 4-7. Onze jongens herstelden het evenwicht en namen de wedstrijd zelfs resik uit in handen. Erop en erover leidde dat tot een 15-12 ruststand.

In de tweede helft werd de voorsprong uitgediept tot 5 doelpunten, maar toen begon een festival aan 2 minuten. Doorheen de tweede helft speelden onze jongens slechts een tiental minuten voltallig. Ook de bezoekers keken vreemd op bij bepaalde beslissingen.
Het zorgde voor een nieuwe spanning in de wedstrijd, want Evergem kon gelijk komen op 30 seconden van het einde. Tijdens een time out op 15 seconden van het einde wist coach Mourad de juiste snaar te raken. Kobe scoorde de winning goal: 30-29.

Door deze overwinning komt onze liga 3 ploeg op een 10e plaats in het klassement en dus buiten de degradatieplaatsen! Een proficiat is op z'n plaats!