Afgelopen zaterdag namen onze heren Liga 1 het op tegen Meeuwen. Na het verlies vorige week tegen rechtstreekse concurrent Overpelt moesten onze heren wat goed maken.

De strijd om het behoud belooft spannend te worden voor de rest van het seizoen, want met uitzondering van Bocholt lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen.


Op verplaatsing haalden we nog geen punten, waardoor het belang van de thuismatchen enkel groeit. De spanning was te snijden en dat werd duidelijk in het openingskwartier. Beide ploegen slaagden er nauwelijks in om hun kansen via gewoon spel te benutten. Doelhout, reddingen van de keepers of zelfs gewoon naast/over, het kwam allemaal aan bod. Onze heren konden toch een kleine kloof slaan door de tegenaanval connectie Brecht - Sam. Het waren echter de bezoekers die de eerste helft sterk afsloten door op hun beurt een serie tegenaanvallen te scoren. Zo konden ze gaan rusten met een 8-10 voorsprong.

Onze heren waren vastbesloten om de zaak recht te trekken, maar waren volgens de scheidsrechters daarin te enthousiast. Dat leverde een periode van 10 minuten in ondertal op, waarbij we met een aantal keer met 4 in verdediging stonden. De bezoekers bleken echter niet bij machte om hiervan te profiteren, waardoor de kloof nooit groter dan 2 doelpunten werd. Nadat we opnieuw voltallig mochten spelen werden de mouwen nog eens opgestropt en dat leidde tot een gelijkstand met nog een goede 5 minuten te spelen. Het spel ging continu goed op en neer en efficiëntie zou de beslissing brengen. Uiteindelijk konden onze heren het hoofd koel houden. Ben bekroonde zijn uitstekende tweede helft met enkele beslissende reddingen en via Simon werd de beslissende kloof gemaakt.

22-20 winst en twee belangrijke punten in de strijd om het behoud!

We willen ook onze supporters bedanken die ons - onder leiding van Fredje - in de tweede helft vocaal ondersteunden!