Dramatische eerste helft zorgt voor verlies in Merksem.


Onze heren Liga 1 namen het afgelopen weekend op tegen Olse Merksem. Een belangrijke wedstrijd met het oog op het behoud. Helaas konden ze maar met een beperkte ploeg aantreden. De eerste wedstrijd met een volledige kern moet nog worden gespeeld dit seizoen.

De start van onze heren was ronduit dramatisch. Lag het aan de bal, die door de hoeveelheid hars nauwelijks rolde - zelfs de topschutter van Merksem werd er zowaar moedeloos van - of gebrek aan ritme, het duurde meer dan 15 (!) minuten vooraleer onze heren een doelpunt konden maken. Gelukkig stond het vizier bij de thuisploeg ook niet op scherp, zodat de schade beperkt bleef tot een kloof van 4 doelpunten. Victor zorgde voor de 4-1, maar dat zorgde niet voor extra vertrouwen. De thuisploeg liep vlot uit tot 13-5 aan de rust.

De pauze zorgde niet voor nieuwe moed bij Roeselare, want Merksem bleef uitlopen. Pas in het slot kon de score nog wat worden beperkt. 29-17 verlies bij een rechtstreekse concurrent, dus we blijven in de gevarenzone.

Volgende week proberen onze heren terug op het goede spoor te komen. Ze nemen het zaterdag 9/2 om 20:30 uur op tegen Sporting NeLo.
Kom hen aanmoedigen en help hen mee aan de felbegeerde zege!