Na twee vrije weekends mochten onze heren liga 2 opnieuw aan de bak. Op het programma stond de burenstrijd met Handbalclub Izegem. De mannen uit 'de stad van bustels en skoen' zijn na een moeilijke start aan een sterke opmars bezig in het klassement, dus het beloofde een spannende match te worden. Onze heren konden voor de eerste keer dit seizoen aantreden met een volledig fitte kern, al speelden enkele eerst mee met de liga 3 tegen don Bosco Gent (24-32 verlies).


De bezoekers waren duidelijk voorbereid op het spelen zonder hars en begonnen furieus aan de wedstrijd. Ze profiteerden optimaal van de ruimte die ze kregen en liepen al snel drie goals uit. Vooral Louis Desmet was in zijn element in de thuisstad van schoonbroer Sam. Coach André kon het niet aanzien en nam direct een time-out om zijn spelers op hun plichten te wijzen. Het effect van de preek was duidelijk te zien, want onze heren kwamen beter in de match, waardoor de kloof na een kwartier op vier doelpunten bleef (6-10). Daarna schakelden onze heren een versnelling hoger en verkleinde de kloof zienderogen. Victor was onhoudbaar en knalde het ene na het andere afstandsschot binnen. Het zorgde voor nervositeit bij de bezoekers en kort voor rust was de comeback compleet en gingen we rusten met één doelpunt verschil (15-14).

De tweede helft bracht meer van hetzelfde, want beide teams hielden het tempo en de intensiteit heel hoog. Het verschil werd nooit groter dan drie doelpunten.Even leek het alsof onze heren de match in hun voordeel deden kantelen, maar na een tijdstraf kwam Izegem opnieuw langszij via enkele snelle uitbraken. Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar en liet dit ook merken door luide aanmoedigingen. De slotfase was razendspannend en bleek een dubbeltje op z'n kant. Onze heren stonden één doelpunt voor, aan beide kanten zagen we gemiste kansen, puike reddingen en vooral veel strijd. Jammer genoeg vielen zowel Mathew (neus) en Victor (enkel) uit met blessures. Op één minuut van het einde kregen de bezoekers de kans op de gelijkmaker, maar het schot werd gered. Ondanks de hoge verdediging dwongen we nog een open kans af om de match definitief in de plooi te leggen, maar ook de bezoekende keeper pakte uit met een schitterende redding. Met nog 15 seconden op de klok ging Izegem nog op zoek naar de gelijkmaker, met succes: 28-28.

Al bij al een billijk resultaat en vooral reclame voor het West-Vlaamse handbal! We wensen Handbalclub Izegem nog veel succes, zowel in Liga 2 als in 2e Nationale, waar oud-spelers Simon en Aaron Vandewoestyne actief zijn.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en West-Vlaamse derby, want Olva Brugge komt op bezoek. Afspraak om 20:30 uur in het VMS!