KHTR dames schrijven clubgeschiedenis!


 
Een vijftal weken geleden deden onze ladies een eerste gooi naar het kampioenschap. Bij winst tegen Dendermonde konden ze met zekerheid de eerste plaats verzilveren en Izegem definitief achter zich laten. Het lot besliste er echter anders over. Een complete offday zorgde ervoor dat een haast onherkenbaar Roeselare de duimen moest leggen tegen Dendermonde. Maar geen paniek, er waren nog twee speeldagen waarbij minimum eenmaal gewonnen moest worden.
 
Van de twee wedstrijden richtte Roeselare zijn pijlen vooral op de laatste thuismatch tegen Waasmunster (23/04). Een thuismatch geeft immers die extra boost. En is er een beter gevoel dan je in eigen huis tot kampioen te kronen? Deze niet zo neutrale supporter kan het u reeds verklappen: Neen.
Onvermijdelijk zorgt dat toch voor enige druk en onzekerheid. Onder ons gezegd en gezwegen, het was toch een beetje van moeten. Week per week, training per training lieten onze dames de onzekerheden achter zich. Er sloop steeds meer vastberadenheid en strijdvaardigheid in de rangen. Onder de alom gekende leuze Oltegoare Roeselare maakten ze zich op voor een avondje geschiedenis.
 
Zaterdagavond was het dan eindelijk zover. Onder het toeziend oog van heel wat supporters, sympathisanten en de schepen van sport werd de match op gang gefloten. Het wedstrijdbegin was er eentje waarbij het wat stroef verliep. Roeselare speelde bij momenten mooi handbal, maar de laatste pas of het doelpunt kwam er te vaak niet uit. De eerste 15 minuten scoorde Roeselare amper. Gelukkig deed Waasmunster hetzelfde.
Wellicht speelden de zenuwen wat parten bij onze dames. Gaandeweg wist Roeselare de zenuwen steeds meer van zich af te schudden. Steeds meer acties konden worden verzilverd in doelpunten. Daardoor diepte Roeselare z’n score steeds meer uit. De laatste 30 minuten kwam Waasmunster helemaal niet meer in hun spel. Ze kwamen amper tot doelkansen dankzij een stevige Roeselaarse defensie dat z'n focus behield. In het aanvallend compartiment zette Roeselare minuut per minuut, doelpunt per doelpunt stappen richting titel!
 
Met nog 1 minuut op de klok en een voorsprong van 12 doelpunten kon het niet meer mislopen. De laatste minuut gingen de dames dan ook in onder luid geapplaudisseer gepaard met een prachtige staande ovatie. Een kippenvelmomentje.
 
Na affluiten kon ‘den derden time’ en alle bijkomende festiviteiten beginnen!
Eindstand: 20 - 8
 
Coach: Piotr
Tafelafgevaardigde: Freddy
Speelden voor Roeselare: Britney, Anneleen, Melissa, Wendy, Cindy, Elcy, Bieke, Jolien, Eva, Charlotte, Anke, Julie, Femke en Lisa.
 
Zaterdag 30/04 spelen onze ladies hun laatste match van het seizoen uit tegen Handbalclub Thor.
Tot slot willen we alle supporters bedanken voor hun aanhoudende steun en aanmoedigingen voor, tijdens en na de match. Jullie zorgden voor een onvergetelijke herinnering.
Kampioen spelen is immers mooi, maar om het te worden in het bijzijn van mensen die je graag ziet, dat is het meest waardevolle. Een herinnering is pas mooi als je ze kan delen.
Bedankt!