De Roeselaarse M17 is kampioen in hun reeks.

Het is gebeurd. De knackies schrijven clubgeschiedenis! Voor het eerst sinds het ontstaan van onze club kroont een meisjesploeg zich tot kampioen in hun jeugdreeks. En op wat voor een manier.


Vorige week namen de ladies het op tegen de nummer 2 van het klassement, Waasmunster. Wonnen ze, dan was mathematisch onmogelijk voor Waasmunster om Roeselare nog in te halen. Verloren ze, dan was er nog marge alsook hoop voor Waasmunster.

De knackies wisten op voorhand dat ze aan Waasmunster een taaie klant gingen hebben. En die naam deden ze alle eer aan. Roeselare kwam niet 100% in z'n geliefkoosde spel mede door goede prestaties van de Waasmunsterse keeper. Waasmunster wist het tot op het laatste moment spannend te houden. Maar Roeselare zette z'n ongeslagen status extra in de verf en gaf het niet meer uit handen. 15-12 was het eindverdict. Roeselare kampioen!

Deze week maakten ze de verre verplaatsing naar Heist op den berg met een uiterst schaarse selectie. Met slechts 6 basisspelers uit de reeks en 1 speelster van de U14 trokken de Knackies ten strijde. Zonder druk of verwachtingen werd het spel op gang getrokken.

Al snel werd duidelijk dat dit niet de wedstrijd van de snelle combinaties zou worden, maar wel van de mooie combinaties. De coaches keken trots toe hoe de knackies zich naar de overwinning knokten. 12-18 is een bijzonder mooi resultaat en bevestigd waarom onze meisjes op 1 staan. Proficiat!

Gespeeld voor Roeselare: Clara, Marie, Elise, Louise, Ella, Riana en Nowé.
Coaches: Elisa en Wim