Dit weekend stond de wedstrijd tegen Hestia Bilzen op het programma voor onze liga 3 ploeg.


Er ontbraken ongeveer 4 basisspelers. Ze wisten dus op voorhand dat het een moeilijke verplaatsing ging worden.
Na een lange 2 uur rijden kon de match beginnen. Het ging de eerste 5 minuten gelijk op en het stond even 3-3. Na enkele knappe tegenaanvallen van Bilzen stond het 10-3. Roeselare wist even niet meer wat te doen, tijd voor een time-out van coach Jurgen! Jammer genoeg bleven de knappe tegenaanvallen en enkele rake hoekshots van Bilzen komen en deze zorgden voor een dramatische 16-4 op het scorebord in de rust.
In de rust deed de liga 3 wat we van hen gewoon zijn : de moed niet laten zakken! Alles geven en vooral plezier maken. De jongens kwamen sterk op het veld en speelde collectief mooie aanvallen uit. De verdediging stond goed. 19-11 op het scorebord, waardoor Bilzen toch een time-out nodig had. De match naderde zijn einde en de mooie (tegen)aanvallen van Bilzen werden onze jongens toch wat teveel. De knappe overwinning van Bilzen kwam bijna nooit in gevaar en 30-15 werd dan ook de eindstand.
We onthouden vooral de weerbaarheid en mentaliteit van onze Liga 3 ploeg. Deze mentaliteit is iets waar ze kunnen op verder bouwen. Broodnodige punten pakken zaterdag in Leuven is de boodschap!
 
Dank aan Wim Van Mele voor de foto's