HOME   |   LOGIN TWIZZIT   |   CONTACT

HCR-Nieuws

Kortrijk te sterk voor U12


Zaterdag 13 november stond net na de middag voor de U12 de verplaatsing naar het ongeslagen Kortrijk op de kalender.

Door de afwezigheid van enkele spelers (oa door die vervelende corona) was de ploeg juist met 7 aanwezig.

De vaste doelman was niet van de partij en zo begon Oliver als keeper aan de eerste wedstrijd.
Al vlug was duidelijk dat de thuisploeg geen spek voor de bek was van onze U12-jongens. Met pijlsnel combinatiespel vlogen ze van de ene kant naar de andere. De doelpunten volgden elkaar in sneltempo op (4-1 na 5 minuten).
In de aanval werd er wel geprobeerd om een opening te vinden, maar de pivot (Rune) werd zo goed als niet bereikt. Zo nu en dan raakten Bas, Jochen en Achiel door de verdediging en kon de score een beetje gemilderd worden. Ieder balverlies werd echter genadeloos afgestraft en zo eindigde het eerste deel op 13-3 voor de thuisploeg.

In de pauze werd het één en ander rechtgezet door Bieke en Bram en met frisse moed begon het 2e deel evenwichtiger. Achiel had ondertussen plaats genomen in het doel. De hoekspelers Joppe en Pierre zaten beter in de match nu en de aanvallen werden vroeger onderbroken door agressiever en aandachtiger te verdedigen. Er werd ook iets vlotter een gat gevonden in de Kortrijk-verdediging. Puntengewin was echter te hoog gegrepen, maar een 8-5 nederlaag tegen dit Appoloon is zeker geen schande.

Tactische aanpassing bij Kortrijk zorgde voor een overrompeling in het derde deel. Roeselare kwam wel nog 1-1 gelijk, maar 45 seconden later stond het al 3-1 door 2 balverliezen op de eigen helft. Iedereen bij de U-12 had zijn beste krachten verbruikt en bij momenten kregen ze de gaten niet meer dichtgelopen. Soms stonden plots 3 thuisspelers tegen 1 van onze jongens op de 9 meter. Weinig kans dus voor Jochen, die plaats had genomen in het doel in dit laatste deel. Ondanks een paar mooie reddingen stond er hier ook een 14-3 op het scorebord bij het einde.

We onthouden vooral :
1/ Dit Kortrijk is zonder enige twijfel de beste ploeg van de reeks.
2/ De U-12 speelde misschien wel zijn sterkste wedstrijd van het seizoen in deel 2.
3/ De lachende gezichten in de kleedkamer na de wedstrijd. En dat laatste is misschien het belangrijkste !

Op naar de volgende wedstrijd: in Izegem op zondag 5 december.

Op zondag 23 juni om 10u is ons jaarlijks infomoment in de sporthal van het VMS. Alle (nieuwe) spelers, speelsters en ouders zijn van harte welkom om meer info te krijgen over de ploegen en hun trainers voor volgend seizoen.

Ook jongens en meisjes die in contact gekomen zijn met onze sport via initiaties in de school en meer informatie willen, zijn zeker welkom!

De lente is in aantocht, het is dus bijna de tijd om te genieten van bloeiende paasklokjes, goed gezelschap en lekkere chocolade!

Ook dit jaar verkoopt de ouderraad van Handbalroeselare verrukkelijke artisanale paaseitjes van Chocolino, in zakjes van 250gram.

Bestel voor 21 maart via het bestelformulier!

klik verder op dit bericht voor wedstrijdschema en uitslagen

klik verder op dit bericht voor wedstrijdschema en uitslagen

klik verder op dit bericht voor wedstrijdschema en uitslagen

Komende matchen/events

WELKOM BIJ ONZE HANDBALFAMILIE

Knack Handbal Team Roeselare probeert zo veel meer te zijn dan een sportclub. We zijn eerder een familie, een warm nest waar iedereen welkom is en waar iedereen echt meetelt.

We zijn dan ook trots op onze vereniging: we schenken evenveel aandacht aan jeugd als aan onze eerste teams, we spelen bijna uitsluitend met eigen opgeleide spelers, onze trainers zijn nagenoeg allemaal gediplomeerd, we bieden hen voldoende opleidingskansen aan en samen met talloze vrijwilligers zorgen we wekelijks voor ongelooflijk veel sportplezier.

En sportplezier, dat is met handbal verzekerd! Handbal is een snelle spectaculaire balsport met een lage instapdrempel en waar teamgeest en inzet wonderen kan doen om resultaten te halen.

Nieuwsgierig? Zet gerust de stap en kom eens kijken of meetrainen, want handbal is écht een toffe sport die de moeite waard is. Je bent alvast welkom bij onze familie!

 

Jeroen Buyck - #preusevoorzitter

© 2019, website powered by Twizzit.com