Heren Liga 1 keren puntenloos terug uit Wilrijk.


Afgelopen zaterdag eindigde de winterstop in Liga 1. Onze heren mochten de laatste match uit de heenronde afwerken in Wilrijk tegen Uilenspiegel. De Antwerpenaren draaien een goed seizoen en hebben de topschutter van de reeks in hun rangen. Roeselare recupereerde Mathew na lange afwezigheid, maar Roel ontbrak nog wegens een blessure. Ook Kevin moest zijn comeback na een half seizoen handbalpensioen uitstellen door ziekte. Daardoor kwam Tom in extremis bij de selectie.

De thuisploeg had een blitzstart in petto en Driesen toonde direct waarom hij topschutter is. In een mum van tijd stond het 5-1. Kansen waren er wel voor onze heren, maar de efficiëntie en een portie geluk ontbraken. Toch vochten ze zich terug in de wedstrijd, waardoor die vlot op en neer ging met mooie acties en doelpunten aan beide kanten. toch kon Uilenspiegel de kloof net voor rust nog vergroten tot 16-10.
De rust bracht verse moed bij onze heren en opnieuw werd de kloof kleiner gemaakt. Helaas slaagden ze er niet in om de kloof volledig te dichten. Op beslissende momenten werden de kansen gemist of botsten we op een tegenaanval na een slordigheid in aanval.

Dat is een beetje het verhaal van de wedstrijd. Telkens terugvechten, maar nooit de kloof volledig kunnen dichten. Uiteindelijk won de thuisploeg verdiend met 32-24.

Volgende week spelen onze heren om 14:00 uur in Merksem. Een belangrijk duel in de strijd om het behoud!