Afgelopen zaterdag namen onze heren liga 1 het op tegen Tongeren, gedeeld tweede in de stand.


Gesterkt door de thuisreputatie kregen we een furieuze start te zien. De Limburgers kregen direct een 6-0 aan hun broek en moesten de troepen herschikken. Onze heren lieten de volledige eerste helft zien wat ze in hun mars hebben. In aanval ging de bal vlot rond en zorgden de vele lopende spelers voor mooie openingen. Op verdedigend vlak stond er een muur waar Tongeren geen vat op kreeg en geraakten ze er toch door, dan botsten ze op de keeper.
De rust werd gehaald met een comfortabele voorsprong.

Of toch niet...

In de tweede helft was Roeselare een schim van de ploeg die in de eerste helft op het plein stond. Weinig beweging, veelvuldig balverlies, technische fouten en een haperende afwerking. In minder dan een kwartier was de voorsprong volledig weg en kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Coach Arne probeerde via een time-out de manschappen nog eens op scherp te krijgen, maar de veer was gebroken en de nederlaag werd een feit: 20-23.

Na het verlies in Lebbeke op de vorige speeldag opnieuw een opdoffer voor onze heren. In de stand moeten we weer achterom beginnen kijken.

Tijd om de rangen te sluiten en de trainingsarbeid omhoog te trekken, zodat we op 26/1 klaar zijn voor het vervolg van de competitie!